راهنمای جامع بازاریابی محتوایی ۲۰۲۱

بازاریابی محتوا

کشف کنید چگونه می‌توانید یک استراتژی بازاریابی‌ محتوایی موفق در روند تولید محتوا که بتواند مخاطبان شما را مجذوب خود کند، خلق کنید.

همه‌ی مخاطبان شما، از مشتریان‌ گرفته تا سرنخ‌هایتان(Lead) از کسب‌وکار شما، محتوای ارزشمند می‌خواهند؛ و این محتوا، محتوایی ست که، کاملاً ساده، هدفمند و سازمان‌یافته باشد نه یک محتوای ازهم گسیخته که نتواند نظر مخاطب را جلب کند.
در حقیقت بازاریابی محتوایی، یک فرآیند جذب کردن مخاطبان، تعامل داشتن با آنان و در نهایت جلب رضایت بازار هدف شماست.
با دنبال کردن و تمرکز کردن بر بازاریابی‌ محتوایی کارآمد، تعامل با مخاطبان‌تان را افزایش می‌دهید، مخاطبان را از وجود شما آگاه می‌کند (Awareness)، با خرید آن‌ها درآمد‌تان افزایش می‌یابد وبا تبدیل مشتری‌بالقوه خود به مشتری‌بالفعل به یک شرکت پیشتاز تبدیل خواهید شد و …
چه به دنبال آماده کردن یک استراتژی بازاریابی‌ محتوایی باشید و چه در حال بازسازی دوباره‌ی آن باشید، تفاوتی ندارد؛ ارزیابی مجدد استراتژی بازاریابی‌ محتوایی به هیچ‌وجه به روند شما آسیبی نمی‌رساند و در عوض روش‌های جدیدی را برای خلق کردن و به اشتراک گذاشتن محتوای اثربخش پیش روی شما می‌گذارد.

امروزه استراتژی بازاریابی‌ برونگرا مانند قبل در جذب و تبدیل کردن مخاطبان تاثیرگذار نیستند.
امروزه محتوای شما باید به گونه‌ای به مخاطب شما برسد که همه چیز طبیعی به نظر برسد(بازاریابی درونگرا).
یک راه معمول برای این استراتژی، تعریف داستان برند خودتان یا شرح داستان‌ها است؛ با این کار محتوای شما، معتبرتر، جذاب‌تر و متناسب با مخاطبان شما به نظر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سد.

بازاریابی‌ محتوایی چیست؟

بازاریابی‌ محتوایی دربرگیرنده عملیات‌هایی مثل برنامه‌ریزی، تهیه، طبقه‌بندی، بخش‌بندی، توزیع وبه اشتراک گذاشتن محتوا برای به دست آوردن مخاطب هدف است.
بازاریابی‌ محتوایی می‌تواند عواملی مانند آگاهی از برند، فروش، گسترش دادن، تعامل داشتن و وفاداری را تقویت کند.

چرا بازاریابی‌ محتوایی اهمیت دارد؟

  • مشتریان‌بالفعل و سرنخ‌های شما را نسبت به محصولات و خدماتی که ارائه می‌دهید، آموزش می‌دهد.
  • تعامل با مشتریان‌تان را افزایش می‌دهد.
  • بین کسب‌وکار شما و مشتریان‌تان رابطه ای به وجود می‌آورد که موجب افزایش وفاداری نسبت به برند شما می‌شود.
  • به مخاطبان شما نشان می‌دهد که محصولات و خدمات‌تان چگونه چالش‌های آن‌ها را حل می‌کند.
  • مخاطبان‌تان با برند شما ارتباط می‌گیرند.

انواع بازاریابی‌ محتوایی

انواع مختلفی از بازاریابی‌ محتوایی وجود دارد که شما ممکن است آن‌ها را در استراتژی خود به کار ببرید.

۱- بازاریابی‌ محتوایی شبکه‌های اجتماعی

با وجود بیش از ۶/۳ میلیارد مخاطب در شبکه‌های اجتماعی جهانی، منطقی به نظر می‌رسه که چرا اکثر کسب‌وکارها در بازاریابی‌ محتوایی شبکه‌های اجتماعی سرمایه‌گذاری می‌کنند.
پلتفرم‌های زیادی (مانند: فیسبوک، اینستگرام، پینترست، لینکدین و اسنپ‌چت) برای فعالیت کردن در فضای مجازی وجود دارد که راه‎‌های مختلفی برای به وجود آوردن یا به اشتراک گذاشتن محتوا در اختیار ما قرار داده‌اند (عکس، ویدیو‌های زنده(Live)، ویدیو‌های آماده‌شده، واستوری(Story) ).

۲- بازاریابی‌ محتوایی اینفوگرافیک

اینفوگرافیک، محتوا، اطلاعات و داده ها را در یک فرمت قابل فهم گرافیکی در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد. با ترکیب کردن عبارات ساده، جملات کوتاه و تصاویرمناسب می‌توان به خوبی یک ارتباط موثر با مخاطبان خود برقرار کرد. این روش از بازاریابی‌ محتوایی برای موضوعات آموزشی یا موضوعاتی که عناوین پیچیده‌ای دارند، که می‌توان آن‌ها رو به صورت خلاصه در یک اینفوگرافیک به تصویر کشید تا مفهوم را به سادگی به مخاطبان برسانند، مناسب است.

۳- بازاریابی‌ محتوایی وبلاگ

وبلاگ‌ها از انواع قدرتمند محتوای درونگرا هستند که برای اهداف و موضوعات مختلف ظرفیت خلاقیت زیادی دارند. به وسیله‌ی وبلاگ‌ها، می‌توان محتوا‌های خارجی و داخلی و وبلاگ‌های دیگر را با لینک دادن ترویج داد، دکمه اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی را جای داد و یا حتی می‌توان اطلاعات محصول را در آن گنجاند.

۴- بازاریابی‌ محتوایی پادکست

در بررسی‌های سال ۲۰۲۰ مشخص شد که ۴۹% افراد ۱۲ تا ۳۲ سال در آمریکا در طول یک ماه، با میانگین ۶ ساعت در هفته به پادکست گوش داده‌اند؛ به همین دلیل اکثر کسب‌وکارها و رسانه‌های فروش، ساخت و به اشتراک‌گذاری پادکست‌های خودشان را شروع کرده‌اند.
پادکست‌ها می‌توانند به خلاقیت شما کمک کنند وعلاوه‌براین شما می‌توانید سایر فاکتور‌های دیگر پادکست را هم تعیین می‌کنید؛ مانند: آهنگ اپیزود‌ها، افرادی که در پادکست هستند، جایی که پادکست را تبلیغ می‌کنید و مدت زمانی که هر اپیزود طول می‌کشد.

۵- بازاریابی‌ محتوایی ویدیویی

بر اساس بررسی‌ها ۶۹% مشتریان ترجیح می‌دهند که درباره‌ی محصولات و خدمات یک برند، در طول یک ویدیو آگاهی پیدا کنند. علاوه‌براین بازاریابی ویدیویی، میتواند موجب افزایش تعامل شما با مخاطبان بشود، نرخ بازگشت سرمایه را افزایش بدهد وبه ساختن رابطه با مخاطبان‌تان کمک می‌کند. شما می‌تونید محتوای ویدیویی‌تان را درشبکه‌های اجتماعی، صفحات فرود(Landing pages) و یا با همکاری مشترک با دیگر کسب‌وکارها، منتشر کنید.

۶- بازاریابی‌ محتوایی تبلیغات پولی

این نوع بازاریابی به شما کمک می‌کند مخاطبان بیشتری جذب کنید و شما را هر جایی که می‌خواهید دیده بشوید، نشان می‌دهد. بازاریابی پولی برای بازاریابی درونگرا موثرتر است. روش‌های مختلفی برای آن وجود دارد؛ مانند: شبکه‌های اجتماعی، صفحات فرود، بنرها و محتوای اسپانسری.

مثال‌هایی برای بازاریابی‌ محتوایی

مثال‌های زیر درک بهتری به شما می دهد که چه طور محتوای خود را با بهترین استراتژی تان ادغام کنید.

• مثال بازاریابی‌ محتوایی شبکه‌های اجتماعی

بازاریابی محتوا

صفحه ی اینستگرام Lush Cosmetics روی نام برندش تمرکز کرده است و دیگر بازاریابی های محتوایی آن را تکمیل می کند؛ اگر این برند هیچ کجای پروفایلش نام تجاری شان را ننوشته بود به احتمال زیاد مشتریان باز هم متوجه می شدند که این صفحه متعلق به Lush است.
صفحه ی اینستگرام Lush Cosmetics ، محصولات Lush و رنگ ها و رایحه های مختلف آن ها را نمایش می دهد و روش استفاده از هر محصول را به اشتراک می گذارد. پروفایل این برند، رنگارنگ و مختص به Lush است و مشتریان شان را نیز به تصویر می‌کشد.

• مثال بازاریابی‌ محتوایی وبلاگ

بازاریابی محتوایی دیجیتال

در وب‌سایت Expedia، وبلاگی به اسم Out There Starts Here وجود دارد که درباره‌ی اطلاعات مربوط به سفر به سراسر جهان مانند هتل‌های پیشنهادی، بهترین مکان‌های دیدنی و فعالیت‌هایی که در سفر می‌توانید انجام دهید، به اشتراک می‌گذارد.
Expedia به طور منظم محتوای وبلاگی خود را برای درگیر کردن و علاقه‌مند کردن مخاطبان منتشر می‌کند. این وبلاگ راجع به طیف وسیعی از موضوعات است که شامل هر نوع سفری که می توان تصور کرد، می‌شود. این وبلاگ بروز است و تمام مقالات بسته به هدف این شرکت گردشگری و ماموریت آنها در جهت جذب مشتری و افزایش آگاهی از برند، نگاشته می شوند. آن‌ها با لینک دادن به خدمات‌شان و نوشتن درمورد مشتریانی که تجربه‌ی مثبتی داشته‌اند، اهداف خود را عملی می‌کنند.

• مثال بازاریابی‌ محتوایی پادکست

محتوا

Harvard Business Review پادکستی هفتگی به اسم HBR IdeaCast است که پیشگامان در تجارت و مدیریت را نمایش می‌دهد. شما می‌توانید با دنبال کردن آن (subscribe) به طور مداوم صد ها پادکست آن را دریافت کنید و یا آن پادکستی که می‌خواهید گوش دهید راانتخاب کنید.
پادکست برروی برندش تمرکز دارد و دیگر محتواهای منتشر شده را تکمیل می‌کند. این پادکست همچنین یک روش عالی برای HBR است تا با مخاطبان هدف خود ارتباط برقرار کند، آگاهی از برند خود را افزایش دهد و مخاطبان جدیدی از طریق رسانه های متفاوت دیگر به دست بیاورد به عنوان مثال پادکست ها در مقابل مقالاتHBR.

• مثال بازاریابی‌ محتوایی ویدیویی

بیشتر محتواهای ویدیویی Dollar Shave Club (شرکت محصولات نظافت شخصی)، به شدت دست به دست شده‌اند. تلاش‌های بازاریابی آن‌ها متمرکز بر برند، سرگرم‌کننده و طنز می‌باشد. یکی از ویدیو‌های آن‌ها در یوتیوب ۲۷میلیون بازدیدکننده داشت. این شرکت با انتشار محتواهای ویدیویی، باعث شناخته شدن برندش و بالا رفتن چشمگیر فروشش شد.

• مثال بازاریابی‌ محتوایی تبلیغات پولی

بازاریابی محتوا

Revolve که یک شرکت پوشاک است از تبلیغات پولی یا اسپانسری در رسانه‌های اجتماعی (مانند این تصویر که تبلیغاتی در فیسبوک است) برای به دست آوردن مخاطب هدف خود استفاده می‌کند.
در محتوای تبلیغات پولی، بعضی از محصولات و قوانین حمل‌ونقل رایگان و برگشت ازمحصول ارائه می‌دهند تا از این طریق مخاطبان هدف را به سمت سایت خود بکشانند(تا درحالت خوشبینانه از سایت خرید کنند).

و در نهایت، به استراتژی بازاریابی‌ محتوایی می‌پردازیم. با اجرای یک استراتژی، بازاریابی‌ محتوایی شما از طریق تبدیل کردن سرنخ‌ها و به دست آوردن مشتریان هدف، موثر و تاثیرگذار خواهد بود.

استراتژی بازاریابی‌ محتوایی

۱. به روش SMART هدف‌گذاری کنید.
۲. KPI های خود را مشخص کنید.
۳. کانال‌های محتوایی خود را تعیین کنید.
۴. در مورد نوع محتوای خود تصمیم گیری کنید.
۵. بودجه خودتان را تنظیم کنید.
۶. محتوا را ایجاد کنید و به اشتراک بگذارید.
۷. نتایج را تحلیل و اندازه‌گیری کنید.

به روش SMART هدف‌گذاری کنید.

اولین مرحله در تنظیم استراتژی بازاریابی‌ محتوایی، انتخاب اهداف SMART ( Specific: مشخص،Measurable : قابل اندازه گیری،Attainable : دست یافتنی،Realistic : واقع گرایانه/Relevant: مرتبط،Timely/Time Bound : وابسته به زمان) است که باید ویژه کسب‌وکار شما باشد. آن‌ها به احتمال زیاد اهداف بازاریابی و شرکتی وسیع شما را تکمیل می‌کنند.
در اینجا به انواعی از این اهداف اشاره می‌کنیم:

  •  افزایش آگاهی از برند
  • بهبود بازدهی
  •  افزایش نرخ تبدیل
  • تقویت وفاداری به برند
  • افزایش تعامل مخاطبان
  • ایجاد رابطه و اعتماد بین خریداران و مخاطبان
  •  جذب شرکای استراتژیک

KPIهای خود را مشخص کنید

در مرحله‌ی بعد، KPI(Key performance indicator) یا همان شاخص‌های عملکرد کلیدی را برای اهداف SMART خود تعیین کنید. اینها ویژگی‌های اطلاعات قابل اندازه‌گیری هستند که می‌توانید برای ارزیابی عملکرد فعلی خود در برابر اهدافتان استفاده کنید.

[table id=1 /]

در مورد نوع محتوای خود تصمیم گیری کنید.

درمورد نوع محتوایی که می‌خواهید منتشر کنید، تصمیم‌ بگیرید. برای شروع به مخاطبان هدف‌تان و کسانی که حاضرند از شما خرید کنند، فکر کنید.
به سوالات زیر درمورد مخاطبان هدف خود پاسخ دهید تا با محدود کردن انتخاب‌هایتان به محتواهای مناسب دست‌یابید:

  • از شما چه می‌خواهند؟
  • دنبال برطرف کردن چه چالش‌هایی هستند؟
  • چرا آنها به خدمات یا محصولات شما نیاز دارند؟
  • چگونه می‌تواند آنها را به خواسته‌شان برسانید؟
  • آنها زمانشان را در چه جاهایی سپری می‌کنند؟

حالا به انواع مختلف محتواهایی که بررسی کردیم، نگاهی بیاندازید تا نوع محتوایی را که می‌خواهید بنویسید، انتخاب کنید.

کانال‌های محتوایی خود را تعیین کنید.

بعد از اینکه نوع محتوای مناسب کسب‌وکارتان را انتخاب کردید، حالا وقت آن است کانالی که می‌خواهید از طریق آن محتوا را منتشر کنید، مشخص کنید. کجا می‌خواهید محتوای خود را به اشتراک بگذارید؟ محتوای شما کجا قرار خواهد گرفت و از کجا منتشر خواهد شد؟
برای بعضی از انواع محتواها، کانال مناسب برای منتشر کردن‌ محتوا، مشخص است. برای مثال اگر شما محتوای فیسبوک آماده می‌کنید، کانال شما خودِ صفحه‌های اجتماعی ست.

بودجه خودتان را تنظیم کنید

درمورد نوع محتوا و کانال بازاریابی مخصوص آن تصمیم‌گیری کنید.

سپس سوالات مربوطه را جواب بدهید تا بودجه‌تان را مشخص کنید:

  • آیا برای آماده کردن محتوا نیاز به خرید به نرم‌افزار یا تکنولوژِی دارید(مانند نرم‌افزارهای طراحی گرافیک مثل Adobe Photoshop ، اشتراک Canva ، یک دوربین عکاسی برای گرفتن عکس و فیلم با کیفیت بالا)؟
  • آیا نیاز به استخدام محتوانویس یا طراح دارید(مانند هنرمندان، نویسندگان، ویراستاران و طراحان)؟
  • آیا نیاز به پرداخت هزینه برای تبلیغات دارید؟
  • آیا نیاز به دسترسی به ابزار یا منابع خاصی برای بهسازی یا ارزیابی محتوای خود دارید؟

چگونگی تاثیری که پاسخ‌هایتان بر بودجه شما می‌گذارد را بنویسید؛ چه از میزان بودجه تخمین‌زده‌ی شما بیشتر باشد و چه کمتر.

محتوا را ایجاد کنید و به اشتراک بگذارید

محتوا را تولید کنید و به اشتراک بگذارید تا مخاطبان‌تان بتوانند از آن بهره ببرند و شاید بتوانید آن‌ها را به مشتریان خود تبدیل کنید. برای اینکه اطمینان حاصل کنید به طور مداوم محتوا تولید می‌کنید و در اختیار خریداران(prospects) و مشتریان خود قرار می‌دهید از تقویم شبکه‌های اجتماعی یا ویرایشگر تقویم محتوایی استفاده کنید. این کار به تیم شما کمک می‌کند تا محتواهایتان بالاتر از محتواهای مربوطه قرار‌گیرند و زودتر از موعد آماده‌ی انتشار شوند.

نتایج را تحلیل و اندازه‌گیری کنید

و در آخر نتایجتان را تحلیل و اندازه‌گیری کنید بنابراین می‌توانید تغییرات مهم را اعمال کنید تا تلاش‌های بازاریابی‌ محتوایی‌ تان را بهبود ببخشید و مخاطبان بیشتری به‌دست‌آورید.
به اهداف SMART و KPIهای موردنظرتان نگاهی بیاندازید تا موفقیت خود را در استراتژی بازاریابی‌ محتوایی‌تان را ارزیابی کنید. آیا شما به اهداف SMART و KPIهایتان دست‌یافته‌اید؟ آیا به آن‌ها نزدیک بوده‌اید یا از برآوردهایتان فاصله داشته‌اید؟
در اینجا به بعضی از ابزارهایی که در تحلیل و ارزیابی استراتژی بازاریابی‌ محتوایی به شما کمک می‌کنند، پرداخته‌ایم:

• HubSpot Marketing Analytics Software
• HubSpot Social Media Management Software
• Mention
• SharedCount
• Sprout Social
• Google Analytics

مخاطبان هدف خود را با بازاریابی محتوایی درگیر کنید

با یک استراتژی بازاریابی‌ محتوایی تاثیرگذار، شما می‌توانید مخاطبان هدف خود را به‌دست‌آورید و نرخ تبدیل را افزایش دهید. روش‌های زیادی برای بازاریابی با محتوا وجود دارد که موجب افزایش درآمد، رشد آگاهی و شناخت برند شما و ایجاد رابطه با خریداران و مخاطبانتان می‌شود و فراموش نکنید که با هر بخش از محتوایی که می‌نویسید، ارزش بیشتری بیافرینید.

برای شروع، نوع محتوایی که مناسب مخاطبان و کسب‌وکار شماست را شناسایی کنید و استراتژِی بازاریابی‌ محتوایی خود را توسعه دهید تا از امروز مهم‌ترین بخش کارتان را جلو ببرید.

در نگارش این مقاله از منبع زیر استفاده شده است:

blog.hubspot.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × یک =

You may also like these