تبلیغات گوگل (Google Ads) یک پلتفرم آنلاین تبلیغات پولی بوده و متعلق به گوگل است که میتوانید از آن برای افزایش آگاهی، افزایش ترافیک وبسایت خود و به دنبال آن فروش محصولات یا خدمات استفاده کنید.
هدف تبلیغات گوگل (Google Ads) تنها گرفتن کلیک نیست؛ هر کلیک برای برند هزینه دارد. شما باید با استفاده از تبلیغات گوگل مخاطبان مناسب خود را که نیازمند محصولات و خدماتتان هستند، جذب کنید.
شما تمام مراحل نگارش و انتشار تبلیغات گوگل را انجام میدهید اما درنهایت این گوگل است که تصمیم میگیرد به تبلیغات گوگلی شما چه رتبهای داده و آن را در کدام صفحه نشان دهد.
در این مسیر یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین راهها برای دستیابی به رتبهی بهتر، نگارش درست و هدفمند متن تبلیغات گوگل است.
نکات مهمی را که باید در نگارش متن تبلیغات گوگل (Google Ads) رعایت شود، در این محتوا توضیح میدهیم.
راه هایی برای ایجاد تبلیغات متنی موثر گوگل
این متن تبلیغات گوگل شماست که توجه اولیه مخاطبان را به سمت تبلیغات شما جلب میکند؛ پس متن تبلیغات شما نهتنها برای گوگل بلکه برای مخاطبانتان نیز نقش مهمی را ایفا میکند.
از کلمات کلیدی به درستی استفاده کنید
زمانی که از کلمات کلیدی بهدرستی در تبلیغات خود استفاده کنید، رتبهی تبلیغات شما افزایش مییابد؛ زیرا شما به گوگل و کاربران نشان میدهید که تبلیغات شما مرتبط است.
در حقیقت از کلمهی کلیدی موردنظر نه تنها باید در متن تبلیغ خود به کار ببرید بلکه باید در آدرس اینترنتی (URL)، تیتر اول (Headline 1) و متن اولیه (Description) استفاده کنید.
در متن تبلیغات خود دو تا سه بار باید از کلمه کلیدی موردنظرتان استفاده کرده و یک فراخوان دعوت به اقدام (CTA) شامل این کلمه کلیدی نیز داشته باشید.
حس فوریت ایجاد کنید
ایجاد حس فوریت در متن تبلیغات گوگل (Google Ads) ضروری است؛ زیرا کاربران از ترس آن که این فرصت را از دست دهند، کلیک خواهندکرد.
«حس از دست دادن، نقش بزرگی در تصمیم گیری انسان ایفا می کند. به نظر می رسد که مردم بیشتر با فکر از دست دادن چیزی تحریک می شوند تا فکر به دست آوردن چیزی با ارزش مشابه».
با استفاده از شمارش معکوس یا انتقال حس کمبود، احساس فوریت را به تبلیغ خود اضافه کنید. همانطور که در آگهی زیر مشاهده می کنید، برای جلب توجه به زمان محدود برای درخواست پیشنهاد در عنوان استفاده شدهاست.
متن تبلیغات خود را با ضمیمهها (Extensions) گسترش دهید
با استفاده از ضمیمهها (Extensions) میتوانید متن تبلیغات گوگل خود را تشریح کرده و دلایل کاربران را برای کلیک بر لینک خود افزایش دهید.
طبق گفته گوگل، استفاده از ضمیمهها معمولاً نرخ کلیک تبلیغات را چندین درصد افزایش میدهد.
بعضی از کاربردیترین ضمیمهها در تبلیغات گوگل (Google Ads) به شرح زیر است:
- فراخوان (Callouts) : اگر احساس میکنید که تیتر اول شما به اندازهی کافی فضا برای ارائهی مزایای محصولاتتان را ندارد؛ از ضمیمهی فراخوان استفادهکنید.
- پیوندهای سایت (Sitelinks) : این ضمیمه میتواند کاربرانتان را به صفحات مشخصی از سایت شما ببرد؛ برای مثال: صفحات محصولات و وبلاگها. به خاطر داشته باشید که این لینکها باید با تبلیغی که ایجاد کرده اید مرتبط باشند. به عنوان مثال، اگر جوراب را تبلیغ میکنید، به صفحه محصول پلیور خود لینک ندهید.
- مکان (Location) : اگرچه مصرفکنندگان به یک بازار جهانی دسترسی دارند اما همچنان مکان برای تبدیل تبلیغات دیجیتال بسیار مهم است زیرا فروشگاههای فیزیکی و آفلاین میتوانند رضایت فوری را ارائه دهند. در مطالعهای که توسط گوگل انجام شد، ۷۶ درصد از افرادی که بهدنبال خرید آنلاین یک محصول فوری بودند، ظرف یک روز از کسبوکار آن شرکت بازدید کردند و از این تعداد ۲۸ درصد خرید کردهاند.
- شماره تماس : ضمیمه شماره تماس بهترین گزینه برای جذب کاربرانی است که به محصولات یا اطلاعات سریع نیاز دارند.
برای به حداکثر رساندن عملکرد تبلیغات شما، گوگل انتخاب می کند که کدام ضمیمهها را با توجه به جستجوی هر کاربر نشان دهد.
در حقیقت افزودن ضمیمهها تضمین نمی کند که همیشه با تبلیغ شما نمایش داده شوند؛ به همین دلیل، ایده خوبی است که از تمام ضمیمههای مرتبط با اهداف تجاری خود استفاده کنید.
همچنین باتوجه به بالا بودن موقعیت و رتبه تبلیغ شما احتمال نمایش داده شدن ضمیمهها افزایش مییابد.
یک عنوان چشمگیر تعیین کنید
عنوان شما اولین خطی است که مخاطبان در تبلیغات گوگل (Google Ads) شما مشاهده میکنند.
شما میتوانید سه عنوان ۳۰ کاراکتری داشته باشید. سرفصل ها یکی پس از دیگری ظاهر می شوند که توسط (|)از هم جدا شدهاند. دو مورد اول اجباری است، در حالی که سومی اختیاری است. توصیه می کنیم در دو مورد اول مهم ترین موارد را پوشش دهید.
اولین قدم این است که یک تحقیق در مورد کلمات کلیدی انجام دهید. اینجاست که باید بدانید افراد در صنعت شما به دنبال چه چیزی هستند و مهمتر از آن، هدف آنها چیست.
برای مثال به تبلیغات گوگل (Google Ads) این دو سایت که پیتزا میفروشند، دقت کنید:
عنوان سایت Barraco تمایزی را نشان میدهد؛ آنها خدمات ۲۴ ساعته ارائه میدهند اما سایت Gino’s East در شهری که پر از پیتزافروشی است به چه مزیت رقابتی اشاره میکند؟ این سایت از هر سه عنوان استفاده کرده، بدون اینکه چیز جدیدی بگوید.
از دعوت به اقدام (CTA) استفاده کنید
هدف نهایی تبلیغات شما، انجام اقدام مورد نظرتان است پس هر کاری که میخواهید بازدیدکنندگان انجام دهند، برایشان مشخص کنید.
دعوت به اقدام (CTA) عبارتی است که به کاربر می گوید دقیقا چه اقدامی و چگونه انجام دهند. میتوانید محتوای تبلیغاتی شگفتانگیزی داشته باشید که تمام مزایا و ارزشهای شما را به نمایش بگذارد اما اگر مشتریان بالقوه گام بعدی را ندانند، شما به هدفتان نخواهید رسید.
اما دیگر جملاتی مانند «بیشتر بدانید» و «اینجا را کلیک کنید» تاثیرگذار نیستند. CTA شما باید واضح و قاطع باشد.
برای نوشتن عنوان تاثیرگذارتر به موارد زیر توجه کنید:
قابلیت دیدهشدن: اگر دعوت به اقدام شما به راحتی قابل مشاهده نباشد احتمال از دست دادن کاربرانتان افزایش مییابد. بهتر است دعوت به اقدام را در عنوان متن تبلیغات گوگل (Google Ads) بگذارید تا شانس بالایی در دیده شدن آن پیدا کنید.
استفاده از افعال کنشی: با استفاده از افعال قدرتمند مسیر بعدی را برای کاربران مشخص کنید. اگر شما محصول یا خدماتی را میفروشید، از افعالی مانند ((خرید کردن)) یا ((سفارش دادن)) استفاده کرده و اگر منبعی را ترویج میدهید، از افعال ((دانلود کردن)) یا ((عضو شدن)) استفاده کنید. افعال ساده اما هدفمند و مستقیم را موردتوجه قراردهید.
استفاده از ضمایر: به مخاطبان هدف خود این احساس را دهید که تبلیغ برای آنها نوشته شدهاست.
راهحلی برای حل مشکلاتشان بدهید
بهترین عنوان برای تبلیغات گوگل (Google Ads)، عنوانی است که بر روی مشکلات مخاطبان و چگونگی حل آن مشکل تمرکز کند.
اگر شما میخواهید توجه کاربران را جلب کرده و ترافیک بیشتری را به سمت لندینگ پیج خود بکشانید، دربارهی هدف نهایی آنها و چگونگی کمک شما به آنان فکر کنید.
برای مثال اگر وبسایتی برای ارائهی خدمات بهینهسازی سایت دارید، هدف نهایی مخاطبان افزایش ترافیک ارگانیک و رتبهی صفحهشان در موتورهای جستجو ست.
شما باید چگونگی حل این مسئله را در کمپین تبلیغاتی خود بیان کنید.
در آخر بررسی رقبا را فراموش نکنید
درنهایت باید تبلیغات گوگلی رقیبهایتان را بررسی کنید؛ در این صورت میتوانید کلیکهایی را نیز از سمت کاربران رقبا دریافت کنید.
به عنوان مثال میتوانید متن تبلیغ آنها، کلمات کلیدیشان و هزینهای که برای تبلیغات گوگلی خود انجام میدهند را مورد مطالعه قرار دهید و نقاط ضعف و قوت تبلیغات گوگلی خود نسبت به آنها جستجو کرده و برای بهبود آن تلاش کنید.