نکات کپی رایتینگ در ۳ صفحه ی مهم سایت

نکات کپی رایتینگ

کپی رایتینگ در بلاگ تعداد زیادی بازدیدکننده و در نهایت سرنخ ‌(lead) به وب‌سایت شما هدایت ‌می کند به همین دلیل در اولویت قرار می‌گیرد. ولی کپی رایتینگ در صفحات دیگر سایت شما چگونه است؟ صفحه ی اصلی سایت شما (home page)؟ لندینگ پیج (landing page)؟ و یا حتی صفحه ی درباره ی ما (about)؟ این صفحات نیز نیازمند کپی رایتینگ و محتوای درجه یک هستند.
برای آن دسته از بازاریابانی که به درستی نمی‌دانند چگونه محتوای درجه یک برای این صفحات تولید کنند و یا نیازمند بروزرسانی اطلاعات خود در این زمینه هستند؛ نکاتی را برای بهبود سه صفحه ی مهم وب سایت‌ جمع‌آوری کرده‌ایم: صفحه ی اصلی، لندینگ پیج و صفحه ی درباره ی ما.

۱.صفحه ی اصلی سایت (home page)

صفحه ی اصلی سایت شما، اتاق پذیرایی کسب‌وکار شماست. کاربران جدید، مهمانان خانه‌ی مجازی شما هستند. همه‌چیز برای آن‌ها تازگی دارد. کاربران جدید به طور خودآگاه یا ناخودآگاه متوجه هرچیزی می‌شوند و به دنبال پاسخ به این سوال هستند: باید بروم یا بمانم؟
این تصمیم، به تجربه‌ی کاربر در صفحه ی اصلی سایت برمی‌گردد. زمانی که کاربر بتواند به آسانی در صفحه ی شما بچرخد، حاضر می‌شود زمان خود را هزینه کند. باتوجه به این مهم، کارشناسان پیشنهادات زیر را ارائه کرده‌اند:

یک اطمینان بزرگ و جسورانه ارائه دهید

صفحه ی اصلی سایت شما، مکانی است که عنوان اصلی سایتتان در آن بیان می‌شود. خوانندگان در این صفحه باید با مشکل‌شان و چگونگی رفع آن توسط شما مواجه شوند تا اطمینان حاصل کنند به صفحه‌ی درستی مراجعه کرده‌اند. همچنین بیان دسته‌بندی محصولات در صفحه‌ی اصلی سایت بسیار موثر است.

درمورد مشتریان بنویسید

دقت کنید صفحه ی اصلی سایت، مکانی برای بیان ماموریت، چشم‌انداز و تلاش‌ها و یا سخنرانی درمورد ایده‌های محصولات‌ و خدمات‌تان نیست. در حقیقت اصلا مکانی برای صحبت کردن درمورد خود و سازمان‌تان نیست بلکه صفحه ی اصلی سایت مکانی برای نوشتن درمورد مشتریان و کاربران و نیازهای‌شان است.

نحوه ی جست‌وجو کاربران را درنظر داشته باشید

نحوه‌ی جست‌وجو و سرچ کاربران را در اولویت بالاتری نسبت به سئو قرار دهید. درواقع سئو نیاز است، باید صفحه بهینه شود و باید از کلمات کلیدی در صفحه ی اصلی سایت استفاده کرد ولی تاحدی که خوانندگان متوجه آن نشوند و شاهد کپی رایتینگ ضعیفی نباشند.

خودمانی بنویسید

صفحه ی اصلی سایت شما باید به طور محاوره ای نوشته شود. شانس خود را با ردیف کردن کلمات تخصصی صنعت خود از دست ندهید. مهارت خود در واژگان را به نمایش نگذارید. کاربران باید بتوانند با شما ارتباط برقرار کنند.لازم به ذکر است که در نظر گرفتن پرسونای صنعت‌تان تعیین کننده ی زبان و نوشتار شما در سایت است.

صفحه ی اصلی سایت را ساده بچینید

هر چیزی در صفحه ی اصلی سایت شما باید به راحتی پیدا شود و نیاز به جستجوی زیاد نداشته باشد. پیمایش در سایت (navigation) که شامل سرتیترها (header)، پاورقی‌ها (footer)، دسته‌بندی‌ها، لینک‌ها و … است؛ باید ساده و به‌راحتی قابل فهم باشد.

مرور اجمالی(scan) مخاطب را در نظر بگیرید

به یاد داشته باشید که همگی ما چقدر سریع نگاهی اجمالی به صفحه ی اصلی سایت می‌اندازیم و به دنبال قسمت و بخش مورد نیاز خود هستیم؛ برای راحتی در انجام این عمل توصیه می‌شود قسمت های خالی و سفید صفحه ی اصلی سایت زیاد و نوشته‌ها و قسمت‌های مهم نیز پراکنده و به راحتی قابل دیدن و خواندن باشند.

پیدا کردن وبلاگ خود را آسان کنید

وبلاگ شما، قسمتی از سایت شماست که دانش خود را در آن به رخ می‌کشید.همچنین مکانی است که شما خوانندگان را جذب کرده و ارتباط ایجاد می‌کنید؛ بنابراین این قسمت نباید در پاورقی پنهان شود. شما باید وبلاگ‌تان را مورد توجه قرار دهید و کاربران را به خواندن، به اشتراک گذاری و دنبال کردن مطالب‌تان دعوت کنید. قراردادن مطالب مهم و به‌روز در صفحه ی اصلی سایت یک روش تاثیرگذار است.

رایگان ارائه دهید

شما نیاز دارید بازدیدکنندگان صفحه ی اصلی سایت تان را به سرنخ (lead) تبدیل کنید. بنابراین جمع‌آوری منابع رایگان مانند وبلاگ، خبرنامه، کتاب الکترونیکی، گزارشات، وبینارهای بایگانی‌شده و دیگر محتواها باید نمایش داده شوند.

این پیشنهادات را خاص بیان کنید و مطمئن شوید دلایل شما باعث می‌شود بازدیدکنندگان ایمیل‌شان را در اختیارتان قرار دهند. برای مثال به نوشتن “برای دریافت خبرنامه عضو شوید” و یا “کتاب الکترونیکی رایگان” بسنده نکنید.

خود را اثبات کنید

آخرین نکته ی صفحه ی اصلی سایت، که از اهمیت بالایی نیز برخوردار است، اثبات خود است. بازدیدکنندگان شما، شواهدی مبنی بر قانونی بودن و اعتبار شما می‌خواهند. شما می‌توانید آن را با ارائه‌ی نظرات مشتریان ، لوگو سازمان‎‌های آن‌ها، اعتبارنامه‌ها،تقدیرنامه ها و موارد مشابه نشان دهید.
اگر در رسانه‌های اجتماعی نیز فعالیت داشته و یا مشترکان زیادی در وبلاگ یا خبرنامه‌ی خود دارید، می‌توانید در صفحه ی اصلی سایت به آن اشاره کنید. برای مثال ” به ۱۰۰۰۰۰۰ مشترک ما بپیوندید”

 

محتوای “لندینگ پیج چیست؟” را از دست ندهید.

 

۲. لندینگ پیج (landing page)

هر صفحه از سایت شما باید به خوبی نوشته و به ظرافت طراحی شود. هم‌راستای اهداف و بخشی از برنامه‌ی کلی شما باشد. درنظر داشته باشید که بعد از صفحه ی اصلی سایت شما، لندینگ پیج نقشی حیاتی در موفقیت شما دارد.

هدف از لندینگ پیج تبدیل است

در ابتدا بهتر است توضیح دهیم منظور از لندینگ پیج (landing page) یا صفحه ی فرود چیست. چون بازدیدکنندگان می‌توانند در هر صفحه ای به اصطلاح فرود بيايند و از آن صفحه بازدید کنند.
منظور از لندینگ پیج، صفحه ای است که به طور صریح برای درخواست انتخاب یا اقدام دلخواه از بازدیدکنندگان ساخته شده است. این صفحه به منظور جمع‌آوری اطلاعات اساسی است که معمولا شامل آدرس ایمیل بازدیدکنندگان میشود.

لندینگ پیج، شرایط ویژه‌ای دارد

درحالیکه بسیاری از روش‌های هوشمندانه ولی کلی کپی رایتینگ به‌کار گرفته می‌شود؛ لندینگ پیج، داستان متفاوتی دارد. برخلاف اکثر صفحات سایت‌تان، لندینگ پیج درمورد کمک کردن بازدیدکنندگان برای راحت پیدا کردن بخش‌ مورد نظرشان نیست؛ بلکه درمورد ارائه دادن یکی از آن بخش ها است.

عنوان باید کوتاه و برجسته باشد

تیتر باید شامل کلمه کلیدی باشد. این یک نکته برای سئو نیست بلکه یک پیشنهاد برای برطرف کردن انتظار بازدیدکنندگان در اولین خط در لندینگ پیج شماست. بازدیدکنندگان بر روی لینکی که دارای موضوع خاصی باشد فورا کلیک می‌کنند بنابراین عنوان شما نیز باید عمدا آن کلمات را تکرار کند.
لندینگ پیج مکانی برای به‌رخ‌کشیدن مهارت نوشتن خلاقانه‌ی شما نیست. عنوان شما باید به خوبی بیان کننده‌ی محتوای شما باشد. اولین هدف شما این است که به بازدیدکننده اطمینان دهید که در صفحه ی مورد نیاز خود قرار گرفته است.

فقط بر پیشنهاد تمرکز کنید

یک لندینگ پیج موثر باید به تنهایی بر یک هدف که پیشنهاد شماست، تمرکز کند. درگیر تشویق بازدیدکنندگان به خرید کالاهای گران‌تر و یا کالاهای جانبی نشوید. دقیقا همان اطلاعاتی را ارائه دهید که بازدیدکننده برای آن وارد لندینگ پیج شما شده است.
لندینگ پیج نباید شامل لینک‌هایی به دیگر بخش‌های سایت باشد. این بدان معناست که نوار پیمایش (navigation bar)، ستون‌های کناری (sidebars) و پاورقی‌ها (footers) حذف می‌شوند. نمادی برای لینک دادن به صفحه ی اصلی سایت کافی است.

ارزش لندینگ پیج را نشان دهید

بازدید از صفحه فرود (landing page) شما کافی نیست. بازدیدکننده‌ی شما علاقه‌مند شده و روی صفحه ی شما کلیک کرده‌است اما تا زمانی‌که فرم شما را پر نکند یک سرنخ (lead) نیست. ارزش پیشنهاد خود را در لندینگ پیج یا همان صفحه فرود، چندین بار و در مکان‌های مختلف صفحه ذکر کنید. عناوین فرعی و زیرنویس عکس‌ها محل خوبی برای بیان ارزش برند هستند، مکان‌هایی که از چشم بازدیدکننده دور نمی‌مانند. شما می‌توانید از جملات جسورانه و خلاقانه برای بیان ارزش استفاده کنید.

از دوم شخص استفاده کنید

به زبان ساده از ضمیر “شما” استفاده کنید. برای مثال به عنوان شغلی آن‌ها یا سازمان‌شان اشاره نکنید و نیز به جای اشاره به نام شرکت خودتان، از ضمیر “ما” استفاده کنید. علاوه‌براین، خوانندگان را گیج نکنید، متن را کوتاه نگه دارید و به سرعت اصل مطلب را بیان کنید.

از تصویر استفاده کنید

تصاویر توجه ما را به خود جلب می‌کنند و بیشتر در حافظه‌ی ما ماندگار می‌شوند پس نیازی به توصیه نیست که به‌کار بردن تصویر در لندینگ پیج چقدر موثر است. به‌یاد داشته باشید که زیرنویس تصاویر نیز به همان اندازه حائز اهمیت است.
به دلایل گفته شده توصیه می‌شود یک عکس که بیان کننده‌ی دستاورد شما باشد درکنار زیرنویسی که تمامی لندینگ پیج را در یک جمله خلاصه کند در این صفحه داشته باشید.

کوتاه، خود را اثبات کنید

همانطور که پیش‌تر گفتیم، نیاز است که درمورد سایت‌مان در صفحه ی اصلی سایت به بازدیدکنندگان اطمینان می‌دهیم و به صورت خیلی کوتاه و خلاصه شده در لندینگ پیج نیز به آن‌ها اشاره‌ای می‌کنیم. استفاده از نظرات مشتریان برجسته بسیار کمک‌کننده خواهد بود.

فرم را ساده نگه‌دارید

هرچه موارد خواسته شده در فرم کمتر باشد، سرنخ (lead) بیشتری جذب خواهید کرد. فرم را ساده نگه‌دارید و آن را در محلی قرار دهید که به راحتی در دسترس باشد. اگر قصد ارسال ایمیل دارید، گرفتن تنها یک آدرس الکترونیکی کفایت می‌کند.

یک فراخوان واضح ارائه دهید

نقش کلماتی که برای دکمه‌ های فراخوان استفاده می‌کنید را دست‌کم نگیرید. به سادگی به بازدیدکنندگان خود بگویید که باید چه کار کنند. استفاده از حداقل ۲ دکمه ی فراخوان برای لندینگ پیج های کوتاه و حداقل ۳تا ۵ دکمه ی فراخوان برای لندینگ پیج های طولانی توصیه می‌شود. تست کردن کپی رایتینگ های استفاده شده در دکمه های فراخوان بسیار مهم است.

محتوای “سئو کپی رایتینگ و بهترین روش‌های آن” را از دست ندهید.

 

۳. صفحه‌ی درباره ی ما (about)

به‌طور‌حتم صفحه‌ ی درباره ی ما در وبسایت‌ها، یکی از پربازدیدترین صفحات است. و به همین اندازه هم اکثر این صفحات به صورت رفع تکلیف نوشته شده‌اند. به همین دلیل در آنالیزها شاهد نرخ بالای خروج از این صفحات هستیم. برای رفع این مشکل، در ادامه به چند نکته درمورد صفحه ی درباره ی ما اشاره کرده ایم:

در صفحه ی درباره ی ما مخاطب را به چالش بکشید

صفحه ی درباره ی ما حتی کپی‌رایتران کهنه‌کار و حرفه‌ای را هم می‌ترساند. چیزی که این صفحه را پیچیده‌تر می‌کند، موضوع متناقض خود صفحه است. با شنیدن اسم صفحه ی درباره ی ما، گمان می‌کنیم باید درباره‌ی خودمان یا سازمان‌مان بنویسیم و این کار تاحدی قابل‌قبول است ولی اگر این تنها کاری است که در صفحه‌ی درباره‌ی ما می‌کنید، ممکن است مخاطبان خود را از دست بدهید.
هدف از بازدید این صفحه را به یاد داشته باشید. چیزی که در واقع مخاطبان در صفحه ی درباره ی ما به دنبال آن هستند و به آن اهمیت می‌دهند، خودشان هستند. صفحه ی درباره ی ما، باید بگوید شما چگونه نیاز مخاطبان را برطرف می‌کنید و یا چگونه آن‌ها را کمک می‌کنید. کارشناسان نوشتن درمورد این موضوعات را پیشنهاد کرده‌اند:
• شما چه مشکلاتی را برطرف می‌کنید؟
• چرا مخاطبان باید سایت شما را بخوانند؟
• مخاطبان شما به چه چیزهایی علاقه دارند؟
اولین قدم، کمتر نوشتن درباره ی خودتان است. صفحه ی درباره ی ما، یک صفحه‌ی بیوگرافی، رزومه یا سابقه‌ی شرکت نیست. البته که شامل این موارد نیز می‌باشد ولی داستان اصلی صفحه ی درباره ی ما باید در این زمینه‌ باشد: شما چه مزیتی برای مشتری دارید؟

جالب بنویسید

صفحه ای روان بنوسید و از پرداختن به جزئیات بی‌مورد بپرهیزید. تا زمانیکه نوشته ی شما از سبک داستان سرایی پیروی کند، مخاطبان در صفحه‌ی شما می‌مانند و به خواندن ادامه می‌دهند. هر خط از صفحه‌ ی درباره ی ما باید به نکته‌ی قابل توجهی بپردازد و علاقه‌ی خوانندگان را افزایش دهد. شما می‌خواهید خوانندگان بیشتر مشتاق شوند که درمورد شما بدانند.

 

در استفاده از ویدیو دقت کنید

مخاطبان زیادی از فرصتی برای دیدن و شنیدن شما استقبال می‌کنند پس در ساختن ویدیویی جالب و کوتاه برای نشان دادن تسلط در حرفه‌ی خود درنگ نکنید. ولی تنها به ویدیو اکتفا نکنید. همچنین اجازه ندهید ویدیو به‌صورت خودکار شروع به پخش کند؛ زیرا آزاردهنده است.

 

خودمانی بنویسید

خودتان باشید و با لحن و بیان خودتان بنویسید. گرم و قابل‌دسترسی باشید. از کلمات تخصصی و رسمی استفاده نکنید. در صفحات درباره ی ما، نوشتن به صورت خودمانی بسیار دلچسب‌تر است.

 

خود را اثبات کنید

نوشتن بعضی افتخارات در صفحه ی درباره ی ما به افزایش اعتبار شما نزد کاربران کمک شایانی می‌کند مانند تقدیرنامه‌ها، جوایز، گواهینامه‌ها و … به شرطی که جنبه‌ی خودخواهی نگیرد. استفاده از نظرات مثبت کاربران نیز می‌تواند تاثیرگذار باشد.

وانمود نکنید

دستاوردهای شما با آرزوهایتان متفاوت است. چیزی جز حقیقت ننویسید. اگر کارهای بزرگی انجام داده‌اید، درباره‌ی آنها و دلیل اهمیت آنها به خوانندگان خود بگویید.

متفاوت باشید

صفحه ی درباره ی ما اکثر سازمان‌ها به یکدیگر شباهت دارد. اجازه ندهید این اتفاق برای وبسایت شما نیز بیفتد. نوشتن صفحه ای متفاوت که شما را از دیگر رقیبان متمایز کند را هدف اصلی خود قرار دهید.
ریسک کنید. کاری کنید خوانندگان خود را موظف بدانند که شما را انتخاب کنند چون شما سازمانی متشکل از افراد واقعی هستید که زندگی مشتریان را تغییر خواهید داد.

رسانه‌های خود را معرفی کنید

در نظر داشته باشید صفحه ی درباره ی ما فرصتی برای ساخت ارتباط با کاربران است. این صفحه، مکانی منطقی برای انتشار لینک‌های رسانه‌های اجتماعی شماست و همینطور انتشار آدرس ایمیل خود را فراموش نکنید.

بروز‌رسانی صفحه را فراموش نکنید

اوضاع عوض میشود. افراد ممکن است به شرکت بپیوندند یا آن را ترک کنند. اجازه ندهید صفحه ی درباره ما اطلاعات قدیمی را ارائه دهد؛ اعم از پرسنل ، خدمات جدید ، مکان ها یا مواردی که داستان شرکت را تغییر می دهد. هر زمان نیاز بود اطلاعات صفحه ی درباره ی ما را بروزرسانی کنید. مطمئن شوید که صفحه‌ی شما نشان دهنده‌ی شرکت امروزی شماست.

در نگارش این مقاله از منبع زیر استفاده شده است:

blog.hubspot.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − هشت =

You may also like these