نرخ پرش (Bounce Rate) و ابهامات پیرامون آن

نرخ پرش (Bounce Rate) و ابهامات پیرامون آن

نرخ پرش (Bounce Rate) در بیشتر مواقع به شما نشان می‌دهد که تلاش‌های بازاریابی شما در چه حد موثر و هدفمند بوده و بازدیدکنندگان چه اندازه با محتوای شما تعامل برقرار کرده‌اند.
و همانطور که در محتوای شاخص های کلیدی عملکرد در بازاریابی محتوایی اشاره کردیم، یکی از شاخص‌ها برای ارزیابی پیشرفت و اندازه‌گیری نتایج استراتژی بازاریابی محتوایی که توسط Google Analytics ارائه می‌شود، نرخ پرش (Bounce Rate) است.

اما از آن جایی که ابهامات زیادی درباره‌ی میزان اهمیت این شاخص، نحوه تحلیل مقدار آن و تاثیر آن بر سئو وجود دارد، تصمیم به ارائه‌ی محتوای جداگانه‌ و مفصلی درباره‌ی نرخ پرش (Bounce Rate) گرفتیم.

نرخ پرش (Bounce Rate) چیست

نرخ پرش (Bounce Rate) درصدی از بازدیدکنندگان وب‌سایت شما هستند که بدون انجام تعاملی از وب‌سایت‌تان خارج می‌شوند.

فرمول نرخ پرش

هر بازدیدکننده‌ ابتدا وارد صفحه‌ای‌‌ می‌شود؛ در آن صفحه ممکن است لینک‌هایی به صفحات دیگر همان سایت یا یک ویدیو یا فرم‌هایی وجود داشته باشد اما بازدیدکننده بدون کلیک روی آن‌ها و به اصطلاح بدون ایجاد تعاملی از صفحه خارج می‌شود؛ دراین‌صورت او یک پرش (Bounce) انجام داده‌است.
پس این شاخص، نشان می دهد که چه تعداد بازدیدکننده ((آمدند، دیدند و رفتند)).

شاخص کلیدی عملکرد نرخ پرش، مقدار زمانی را که بازدیدکنندگان در صفحه هستند، نشان نداده یا درمورد میزان رضایت آن‌ها هنگام خارج شدن، صحبتی ‌نمی‌کند.

چگونه نرخ پرش (Bounce Rate) را در Google Analytics بیابیم

خبر خوب این است که شما می‌توانید از Google Analytics برای پیداکردن این شاخص عملکرد کلیدی استفاده کنید.
برای دیدن نرخ پرش کلی وب‌سایت‌تان باید صفحات را به این ترتیب در Google Analytics دنبال کنید:

Behavior > Site Content > Landing Pages
و برای دیدن نرخ پرش هر صفحه از وب‌سایت‌تان باید از قسمت گزارشات Content Drilldown یا از گزینه‌های فیلتر پیشرفته استفاده کنید.

نرخ پرش چیست

شما همچنین می‌توانید با کلیک بر روی Comparison Report View میانگین نرخ پرش سایت خود را با نرخ پرش هر صفحه مقایسه کنید.

نرخ پرش (Bounce Rate) خوب چه عددی است

این یکی از پرتکرارترین سوالات درباره‌ی نرخ پرش (Bounce Rate) است.
در حقیقت نرخ پرش خوب برای هر وب سایت متفاوت است و به نوع سایت، اهداف شما، بازدیدکنندگان و محتواهایی که ارائه می‌کنید، بستگی دارد.

به عنوان مثال، سایت‌هایی مانند Wikipedia و Dictionary.com ممکن است نرخ پرشی بالای ۹۰% داشته‌باشند. به نظر وحشتناک می‌آید اما مردم از این نوع وب‌سایت‌های داده‌ محور برای به دست آوردن سریع اطلاعات استفاده کرده و سپس از آن خارج می‌شوند.
پس داشتن این نرخ پرش برای چنین وب‌سایت‌هایی طبیعی است و حال اگر برای مثال Wikipedia صفحه‌ای با نرخ پرش ۶۰% داشته‌باشد، نشان‌دهنده آن است که این صفحه عملکرد فوق‌العاده‌ای در جذب بازدیدکنندگان و هدایت آن‌ها به صفحات دیگر وب‌سایت داشته‌است؛ در صورتی که این نرخ پرش برای وب‌سایت‌های دیگر می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

وقتی در نظر بگیرید که صفحات مختلف اهداف متفاوتی دارند، تعریف نرخ پرش (Bounce Rate) خوب، نسبی می شود.

نرخ پرش (Bounce Rate) چه تاثیری بر سئو دارد

کارشناسان سئو سال‌ها بر تاثیر نرخ پرش (Bounce Rate) بر رتبه‌بندی در موتورهای جستجو شک داشتند و همچنان نیز چندین تصور غلط پیرامون این موضوع وجود دارد.

بسیاری از صاحبان وب سایت به امید بهبود رتبه خود در صفحه‌ی نتایج موتورهای جستوجو، نرخ پرش را کاهش می‌دهند، در حالی که نرخ پرش پایین همیشه منجر به رتبه های بالاتر نمی شود.

Rand Fishkin، بنیانگذار Moz، در طی آزمایشی، عمداً نرخ پرش صفحات مختلفی را در طی چند روز تغییر داد اما نتایج قطعی به دست نیاورد.

در حقیقت، در شرایط یکنواخت رتبه‌بندی نیمی از این صفحات در نتایج موتورهای جستوجو تغییر کرد اما برای نیمی دیگر نتیجه‌ای نداشت.
علاوه‌براین،Matt Cutts رئیس سابق Google’s Webspam استفاده‌ی گوگل از نرخ پرش (و سایر معیارهای Google Analytics) در الگوریتم‌های رتبه‌بندی را رد کرده است.

اما از طرفی دیگر نرخ پرش بالا، می‌تواند نشانه‌ی ضعف در بعضی از فاکتورهای سئو باشد؛ مانند:

  • پایین بودن سرعت بارگذاری
  •  پایین بودن کیفیت طراحی وب‌سایت
  •  عدم تطابق بین محتوا و کلمات کلیدی
  • بهینه سازی ضعیف سایت در موبایل

پس در جواب باید گفت: نرخ پرش (Bounce Rate) و سئو تاثیر مستقیمی بر هم ندارد.

چگونه نرخ پرش (Bounce Rate) را کاهش دهیم

عوامل متعددی در بالارفتن نرخ پرش تاثیرگذار هستند که شدت تاثیرگذاری این عوامل نیز بسته به نوع وب‌سایت شما تغییر می‌کنند؛ اما ما در ادامه‌ی این محتوا به ۵ مورد از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در نرخ پرش و نحوه‌ی بهبود آن‌ اشاره می‌کنیم.

۱- به قول خود عمل کنید

بخش بزرگی از ترافیک وبسایت شما از سمت موتورهای جستجو به خصوص گوگل می‌آید.
کاربران یک عبارت را جستجو می‌کنند تا اطلاعاتی را در حوزه‌ی مشخصی به دست بیاورند. اگر آن‌ها محتوای وب سایت شما را نامربوط تشخیص دهند، بدون شک به صفحه ی جستجو برمی‌گردند و نرخ پرش (Bounce Rate) شما افزایش می‌یابد.
برای پیشگیری کردن از این اقدام، باید قولی را که به آن‌ها داده‌اید، فراهم کنید؛ برای این کار به عنوان، توضیحات متا و کلمات‌کلیدی خود نگاهی بیاندازید، آیا این سه فاکتور مضمون محتوای شما را به درستی ارائه می‌دهند؟
برای مثال فرض کنیم شما یک صفحه با رتبه‌ی بالا برای سوال ((از کجا می‌توانم گل‌های تازه در شهر خودم پیدا کنم؟)) دارید؛ اما به جای لیست کردن آدرس گل‌فروشی‌های شهر، درباره‌ی اهمیت تزئین با گل‌های طبیعی یا یک تبلیغ برای یک مغازه‌ای که بخش کوچکی برای فروش گل دارد، صحبت کنید.
عنوان محتوای شما با مضمون محتوای‌تان ارتباط ندارد پس بسیار منطقی است که بازدیدکنندگان با دیدن این صفحه ناامید شده و فوراً صفحه را ترک کنند.

۲-سرعت بارگذاری(loading time) صفحات را بهینه کنید

گاهی‌اوقات نرخ بازدیدکنندگانی که وب‌سایت شما را ترک می‌کنند به محتوایی که ارائه می‌کنید، بستگی ندارد.
اگر وب‌سایت شما یا یکی از صفحات آن، زمان زیادی برای بارگذاری صرف کند، بازدیدکنندگان ممکن است خسته شده و دکمه‌ی خروج را بزنند؛ بدون آن که حتی کلمه‌ای از محتوای شما را خوانده‌باشند.
بر اساس گزارش HubSpot درحالی که ۶۴% از استفاده کنندگان تلفن‌های هوشمند انتظار دارند که یک صفحه زیر ۴ ثانیه بارگذاری شود، یک ثانیه تاخیر در زمان بارگذاری، ۱۱% از بازدیدکنندگان صفحه و ۷% از تعامل آن‌ها را کاهش می‌دهد.
در Google Analytics بر روی Speed Suggestions< Site Speed< Behavior کلیک کنید.
این قسمت یک گزارش عملی با اطلاعات دقیق درباره‌ی زمان بارگذاری صفحات در وب‌سایت شما و پیشنهاداتی برای کاهش آن ارائه می‌دهد.
شما می‌توانید زمان بارگذاری هر صفحه را با مقدار نرخ پرش آن مقایسه کنید تا الگوی موجود بین بالا بودن نرخ پرش و زمان بارگذاری صفحات را بیابید.
به عنوان مثال، اگر صفحه‌ای که با رنگ زرد نشان داده شده، نرخ پرش ۹۵% داشته باشد، دلیل آن می‌تواند بارگذاری ۴۷ ثانیه‌ای این صفحه باشد.

بهینه سازی تصاویر، استفاده از یک CDN، تغییر سرور هاستینگ و نظارت کردن بر افزونه‌ها معمولاً می‌تواند سرعت سایت را بالا ببرد.

۳-یک دعوت به اقدام (calls to action) و یا محتوای دیگر پیشنهاد کنید

آیا بازدیدکنندگان زمان زیادی را به خواندن محتوای شما اختصاص می‌دهند اما همچنان نرخ پرش (Bounce Rate) از صفحه بالاست؟
اولاً محتوای خود را بازبینی کرده و به دنبال راهی برای لینک‌ دادن به محتواهای مربوط به آن باشید؛ مانند لینک دادن در متن محتوا یا اضافه کردن قسمت ((محتواهای مربوطه)).
ثانیاً یک دعوت به اقدام متقاعدکننده‌ یا یک فرم برای پرکردن در صفحه قراردهید تا بازدیدکنندگان تعامل بیشتری در وب‌سایت شما انجام دهند.
ممکن است نیاز باشد تا دعوت به اقدام را بزرگتر و برجسته‌تر کرده یا در قسمت‌های مختلف صفحه تکرارش کنید.

Bounce rate چیست

به عنوان مثال، Officevibe از یک دعوت به اقدام (CTA) مشخص با رنگ پس زمینه برجسته و متن ساده استفاده می کند. CTA در صفحه اصلی آنها دقیقاً نشان می دهد که Officevibe چه چیزی را ارائه داده و مزایای استفاده از محصول خود را توضیح می دهد. این اطلاعات کافی است تا بازدیدکنندگان برای کلیک بر دکمه‌ی ‘Show Me How’ قانع شوند.

۴- بهینه سازی برای موبایل (Mobile-Friendly) فراموش نشود

در سال ۲۰۱۷، ۵۷ % از کل ترافیک آنلاین ایالات متحده، از موبایل و تبلت ها بود.
زمان تجزیه و تحلیل نرخ پرش (Bounce Rate)، میزان آن را در هر دستگاه نیز جداگانه بررسی کنید.
ممکن است بعضی از صفحات شما در موبایل نرخ پرش بالایی داشته‌باشند که در اینصورت مشکل می‌تواند از بهینه نبودن وب‌سایت برای موبایل باشد؛ مانند بهینه نبودن اندازه عناصر قابل کلیک در صفحه، نحوه ارائه تصاویر ،اندازه و ارائه محتوای شما.

۵-قابلیت جستجو را در سایت فراهم کنید

بازدیدکنندگان وب‌سایت شما به دنبال جواب فوری هستند. آن‌ها تمایلی ندارند که صفحات را یکی پس از دیگری جستجو کرده و چیزی را که می‌خواهند پیدا کنند.
آن‌ها احتمالاً از کادر جستجو برای یافتن اطلاعات و یا محصول موردنظر خود استفاده می‌کنند.
با این حال، تجربه جستجو در سایت ها به طور قابل توجهی ناامید کننده است. دریافت «صفحه یافت نشد» یا «هیچ نتیجه ای مطابق با جستجوی شما نیست» پس از زدن Enter خسته کننده است.
همچنین توجه داشته باشید مشتریانی از عبارات جستجوی خاص استفاده می کنند که معمولاً قصد خرید بالاتری دارند.

بنابراین، کادر جستجویی را برای کاربران خود فراهم کنید که نتایج دقیقی را ارائه می دهد و همچنین کادر جستجوی خود را به خصوص در صفحه نمایش های کوچک قابل مشاهده کنید.

از نقشه‌‌های حرارتی (Heatmaps) برای ردیابی تعامل بازدیدکنندگان استفاده کنید

بعضی از مواردی که برای کاهش نرخ پرش گفته‌شد مانند بالابردن سرعت بارگذاری، استفاده از کادر جستجو و حتی استفاده‌ی مناسب از دکمه‌های فراخوان به تجربه‌ی کاربری برمی‌گردد.
در حقیقت تجربه‌ی کاربری خوب تاثیر به سزایی در کاهش نرخ پرش دارد پس برای جمع‌بندی این محتوا، پیشنهاد می‌کنیم از نقشه‌‌های حرارتی (Heatmaps) استفاده کنید.

نقشه‌‌های حرارتی (Heatmaps)، عناصر وب‌سایت را که بازدیدکنندگان تعامل بیشتری با آن‌ها برقرار کرده یا تعاملی برقرار نکرده‌اند با رنگ‌های گرم(قرمز) تا سرد(آبی) نشان می‌دهد.
با استفاده از این ابزار متوجه می‌شوید، بازدیدکنندگان وب‌سایت روی چه عناصری کلیک کرده، اسکرول کرده و یا حتی با کدام قسمت هیچ تعاملی نداشته‌اند؛ همچنین می توانید در یک نگاه متوجه شوید که آیا عناصری مانند پاپ‌آپ‌های دریافت ایمیل یا فرم ثبت نام در حال جذب هستند یا خیر.
جمع‌آوری این اطلاعات می‌تواند شما را در جای‌گذاری مناسب دکمه‌های فراخوان، فرم‌های ثبت‌نام و… کمک کند.

در نگارش این محتوا از منابع زیادی استفاده‌شده، که مهم‌ترین آن‌ها شامل:

similarweb

webfx

hotjar

rockcontent

ayokay

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × چهار =

You may also like these